میکروکنترلر چیست و کاربرد آن چیست
میکروکنترلر (که گاهی اوقات MCU یا Microcontroller Unit نامیده می شود) یک مدار مجتمع (IC) است که معمولاً برای یک برنامه خاص استفاده می شود و برای اجرای وظایف خاصی طراحی شده است. محصولات و دستگاههایی که باید در موقعیتهای خاص بهطور خودکار کنترل شوند، مانند وسایل برقی، ابزارهای برقی، سیستمهای کنترل موتور خودرو و رایانهها نمونههای خوبی هستند، اما میکروکنترلرها بسیار فراتر از این برنامهها هستند.
میکروکنترلر ها برای استفاده از اتوماسیون در برنامه های توکار استفاده می شوند. دلیل عمده محبوبیت بی نظیر میکروکنترلر ها توانایی آن ها در کاهش اندازه و هزینه محصول یا طرح، در مقایسه با طرحی است که با استفاده از ریزپردازنده جداگانه، حافظه و دستگاه های ورودی / خروجی ساخته می شود.
“ Microcontroller” نامی است که به خوبی انتخاب شده است زیرا بر ویژگی های تعریف این دسته از محصولات تأکید دارد. پیشوند micro” ” دلالت بر کوچک بودن و اصطلاح “کنترل کننده” در اینجا به معنای افزایش توانایی برای انجام عملکردهای کنترلی است. همانطور که در بالا گفته شد، این عملکرد نتیجه ترکیب یک پردازنده دیجیتال و حافظه دیجیتال با سخت افزار اضافی است که به طور خاص برای کمک به میکروکنترلر در تعامل با سایر اجزا طراحی شده است.
کاربردهای میکروکنترلر
میکروکنترلرها را می توان برای تکمیل هر کاری با رابط سنسورها، محرک ها، موتورها و لوازم خانگی و غیره استفاده کرد. آنها در برنامه های کاربردی مبتنی بر سیستم های تعبیه شده برای کنترل خودکار یک کار خاص استفاده می شوند.
- تلفن های هوشمند و دستگاه های تلفن همراه دستی
- اتومبیل
- دوربین ها
- لوازم خانگی
- تشخیص حریق، هشدارهای امنیتی و تجهیزات ایمنی (از جمله دما و حسگر دود)
- ابزار اندازه گیری الکترونیکی
- لوازم خانگی مانند مایکروفر، ساعت زنگ دار، ماشین لباسشویی، تهویه مطبوع.
- اتوماسیون صنعتی (تسمه نقاله، مرتب سازی، ربات های انتخاب و جاسازی و غیره)
- ابزار دقیق و ابزار اندازه گیری صنعتی مانند دستگاه های ولت و جریان سنج، دستگاه های تشخیص اشیا، بازرسی و مرتب سازی،
- دستگاه های ارتباطی
- برنامه های کاربردی کنترل موتور
- تست و اندازه گیری
- دستگاه های پزشکی مانند گلوکز متر، دستگاه فشار خون، دستگاه ام آر آی، سی تی و اشعه ایکس و غیره.